OLVASÓKLUB

Olvasó klub 2022-ban is!

A Rácalmási Olvasóklubban 2023-ban is várjuk havonta egy alkalommal az olvasást és a társaságot kedvelő személyeket, hogy a hónap első szerdáján két órában megvitassuk a könyvélményeinket.A közösen olvasott könyvek mellett számos könyvajánló és rengeteg téma felmerül egy-egy klubfoglalkozás alkalmával.Csatlakozási szándékát a rackonyvtar@racalmas.hu e-mail címen vagy a +3630 486 6951 telefonszámon jelezheti!

A következő klubfoglalkozás időpontja: 2024. június 5. szerda, 18.00

Téma: A családregények varázsa

Várjuk szeretettel!

2022-ben is várunk minden könyvmolyt az Olvasóklub foglalkozásaira, ahol havonta egyszer csak a könyveké a főszerep. Ha szeretsz olvasni, szeretsz a könyvekről, könyvélményeidről beszélgetni másokkal, akkor köztünk a helyed. Minden alkalommal remek könyvajánlókkal készülnek a csoport tagjai és érdekes könyves témákat is körbejárunk.

 

A következő foglalkozás időpontja: október 5. 18.00

Helyszín: a rácalmási művelődési ház könyvtára.

2021-ben először találkozunk személyesen az Olvasóklub tagjaival. Hosszú szünet után újra együtt lehetünk és beszélgethetünk olvasásról, könyvekről, könyvélményeinkről. Aki kedvet érez, hogy havonta egyszer két órára a könyvek világába merüljön, megismerjen egy kedves, barátságos csapatot, azt szeretettel várjuk augusztus 18-án és szeptember 1-jén 18 órára a könyvtárba!

A jelenleg hatályos COVID-19 korlátozások értelmében a művelődési házban nem tarthatók foglalkozások. Ezért az Olvasóklub foglalkozásai a tavaszi gyakorlathoz hasonlóan az online térben folytatódnak. Online videó-beszélgetések keretében osztjuk meg aktuális könyvélményeinket és beszélünk érdekes témákról a könyvekkel, olvasással kapcsolatban. Aki kedvet érez magában, hogy csatlakozzon a klubhoz, az jelezheti ezt a könyvtár elérhetőségein!

Az Olvasóklub tagjaival az idei évben is elkészítettük a legjobb, legkedvesebb olvasmányainkból álló listát. Ezek a könyvek, regények voltak az idei év meghatározó olvasmányai számunkra, és bátran, szeretettel ajánljuk mindenkinek! A könyvek egy kivételével mind megtalálhatók a könyvtárban! Olvassunk jövőre is együtt!

 

Békés, boldog karácsonyt és sikerekben, egészségben, örömben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

A Rácalmási Olvasóklub tagjai

Októberben ünnepelte második születésnapját a Rácalmási Olvasóklub. A járványügyi szabályok betartás mellett is jó hangulatban, vidáman telt el a két óra.

A rendhagyó foglalkozás keretében többek között arról is beszélgettünk, hogy kinek mit jelent ez a kis közösség. Mindannyian kilépve a komfortzónánkból új stílusú könyvekkel ismerkedtünk meg az elmúlt két évben és ezt egymásnak köszönhetjük. Továbbra is várunk minden könyvmolyt, próbálja ki, milyen is az Olvasóklub tagjának lenni! A személyes találkozás mellett továbbra is folytatjuk az online Olvasóklubot, ahol időkorlát nélkül beszélgethetünk könyvekről, az olvasásaink során felmerülő témákról. Ha kedvet érez havonta egyszer könyvekről, olvasásélményekről beszélgetni, csatlakozzon hozzánk!

A következő foglalkozásunk időpontja: november 11., 18.00.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Áprilisban a vírus-és járványveszély miatt sajnos nem tudtunk személyesen találkozni, de áthidaltuk ezt a korlátot és április 4-én, szombaton online tartottunk Olvasóklubot. Idei ötödik foglalkozásunkon a szokásos könyvajánlók és könyvélmények mellett a könyvpiac jelenlegi helyzetéről, a vírus könyvpiacra, könyves szektorra gyakorolt hatásairól is beszéltünk. A márciusi olvasási témánk a sport volt, április első felére pedig a II. világháborús családregények megismerését tűztük ki célul.

A következő online klubfoglalkozást április 17-én tartjuk.

Februárban két olvasóklub foglalkozást is tartottunk. A már megszokott időpontban, a hónap első szerdáján, február 5-én találkoztunk a könyvtárban. Idei második foglalkozásunkon újabb taggal bővült a csapatunk, így már 17 fővel beszélgetünk könyvekről, olvasásról és mindenről, ami ehhez kapcsolódik. A februári témánk egy igaz történeten alapuló könyv elolvasása volt, és a könyvajánlók mellett elkészült az idei, nagyon gazdag programtervünk is.

Februári második találkozónkat a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényen tartottuk február 15-én délután. Reméljük, hogy a látogatóknak meghoztuk a kedvet, és csatlakoznak a csapatunkhoz!

 A következő találkozónk időpontja: március 4., szerda, 18.00.

Január 8-án megtartottuk az első Olvasóklub foglalkozást, rögtön az év elején új taggal bővült a csapatunk, így már 16-an beszélgetünk hónapról-hónapra a könyvélményeinkről. A havi témánk egy fanatizmussal kapcsolatos könyv elolvasása volt, melynek megbeszélése után rengeteg könyvajánlót kaptunk egymástól. Sok tervünk van az idei évre, a következő klubfoglalkozás időpontja: 2020. február 5 . 18.00
Februárban még egyszer találkozunk, a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében február 15-én, 17.30-tól lesz nyitott Olvasóklub foglalkozás.
Idén is szeretettel várunk mindenkit az Olvasóklubban
  1. Decemberben két alkalommal is találkoztak az Olvasóklub tagjai. November 30-án, az advent koszorú-készítés ideje alatt karácsonyi történeteket olvastunk fel a könyvtárban sokak örömére. Igazán szép, meghitt és vidám perceket töltöttünk együtt.

Az idei év utolsó klubfoglalkozását december 4-én tartottuk a könyvtárban, melyen még a Mikulás is meglepett minket. Nagyszerű hangulatban zártuk az évet. Több könyvélmény mellett összeállítottuk az idei legkedvesebb könyvélményeinkből egy listát. Ezeket a könyveket szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Jövőre is várunk mindenkit szeretettel.

Első klubfoglalkozás időpontja: 2020. január 8. 18.00

Tagdíj nincs.

Vezető: Schmidt-Czetli Ágnes könyvtáros
Elérhetőség: 06 30 486 6951, rackonyvtar@racalmas.hu

Email: rackonyvtar@racalmas.hu
Telefon: +36 25 440 456
Cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u 31.

NYITVA TARTÁS

Hétfő: 08:00 - 12:00
Kedd: 07:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 20:00
Csütrötök: 07:00 - 16:00
Péntek: Zárva
Szombat: 08:00 - 12:00*
Vasárnap: Zárva
*Minden hónap elsóő szombat
> RÁCALMÁSI MŰVELŐDÉSI HÁZ