BEIRATKOZÁS

A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzata szerint:

„A látogatók térítésmentesen jogosultak a dokumentumok helyben használatára, az állományfeltáró eszközök használatára, a könyvtárról és a könyvtári rendszerről tájékoztató információkra.

Be kell iratkoznia annak, aki a dokumentumokat kölcsönözni kívánja, a számítógépet használja. A beiratkozási díjakat az V. pont tartalmazza.

 Beiratkozáskor minden olvasótól adatokat kérünk, melyeket az olvasói nyilvántartásban, valamint az olvasójegyén vezetünk. Aláírásával igazolja személyes adatai helyességét és ez jelenti egyben a Könyvtárhasználati Szabályzat tudomásul vételét. A könyvtár adat- és kölcsönzési nyilvántartása kézi és számítógépes úton történik. 14 éven aluli gyermek, ill. 14 év feletti, önálló keresettel nem rendelkező személy a kezes által aláírt olvasójeggyel iratkozhat be. A 14 év feletti beiratkozó adatait fényképes igazolvány alapján írjuk be, amely a nevet, a születési adatokat, az édesanya leánykori nevét és a lakcímet valamint a telefonszámot tartalmazza. „ A személyes adataiban bekövetkezett változásokat a könyvtárhasználó köteles bejelenteni a könyvtárnak.” /1997. évi CXL. 57.§ 2./ Mindemellett kérjük beiratkozó olvasónkat, hogy –statisztikai, könyvtárhasználati elemzések érdekében- önként szíveskedjenek közölni munkahelyük nevét és foglalkozásukat is. A könyvtárhasználóról felvett adatok kizárólag nyilvántartások, statisztikák, valamint könyvtári elemzések készítésére használhatók fel. Nyilvánosságra nem hozhatók, harmadik fél számára az adatközlő írásos beleegyezése nélkül ki nem adhatók. „A 16 éven aluliak és a 70 éven felüliek mentesülnek a beiratkozási díj megfizetése alól. A pedagógusok és a diákok más jogszabályban megállapítottak szerinti kedvezményekben részesülnek.” /1997. évi CXL. törvény 56. § (6). /”

A beiratkozás az adott tárgyévre szól, a szeptembertől beiratkozó olvasók a beiratkozási díj 50%-át fizetik meg. A beiratkozáskor kapott olvasójegy másnak át nem adható, az esetleg ebből adódó visszaélésekből származó károkért a tulajdonosuk felel. Elvesztését be kell jelentenie, az olvasójegy pótlása térítésköteles.

Könyvtárhasználati díjak 2020 január 1.-től

Beiratkozási díjak
Felnőtt 1500 Ft / év
Kedvezményes* 1000 Ft / év

Gyermekek 16 éves korig és nyugdíjasok 70 év felett, mozgássérültek, vakok és gyengénlátók, közgyűjteményi dolgozók térítésmentesen iratkozhatnak be a könyvtárba!

Késedelmi díjak
Könyv 10 Ft/ könyv/ nap + felszólítási költségek
Folyóirat 20 Ft/ lap/ nap + felszólítási költségek
Szolgáltatások díjai
Fénymásolás A/4 Fekete: 30 Ft/ oldal, színes: 50 Ft/ oldal
Fénymásolás A/3 Fekete: 50 Ft/ oldal, színes: 80 Ft/ oldal
Nyomtatás A/4 Fekete: 30 Ft/ oldal, színes: 50 Ft/ oldal
Nyomtatás A/3 Fekete: 50 Ft/ oldal, színes: 80 Ft/ oldal
Szkennelés, faxolás A/4 30 Ft/ oldal
Szkennelés A/3 50 Ft/ oldal
Számítógép használat 200 Ft/ 30 perc
Elveszett olvasójegy pótlása 100 Ft/db
Laminálás A/4 150 Ft/ oldal
Laminálás A/3 250 Ft/ oldal
Könyvtárközi kölcsönzés 800 Ft visszapostázási költség

A könyvtári kölcsönözhető folyóiratok listája: FOLYÓIRATOK

Heti egy óra internethasználat ingyenes minden beiratkozott olvasónak!

*Kedvezményes beiratkozási díjat vehetnek igénybe diákok, nyugdíjasok, GYES, GYED, GYÁS ellátásban részesülők és a pedagógusok a kedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolvány bemutatása után.

Email: rackonyvtar@racalmas.hu
Telefon: +36 25 440 456
Cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u 31.

NYITVA TARTÁS

Hétfő: 08:00 - 12:00
Kedd: 07:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 20:00
Csütrötök: 07:00 - 16:00
Péntek: Zárva
Szombat: 08:00 - 12:00*
Vasárnap: Zárva
*Minden hónap elsóő szombat
> RÁCALMÁSI MŰVELŐDÉSI HÁZ